Shiatsu

Shiatsu on itämaiseen lääketieteeseen perustuva hoitomuoto, joka rentouttaa kehoa ja mieltä, vähentää lihaskireyksiä, aktivoi verenkiertoa ja lymfakiertoa sekä parantaa elimistön aineenvaihduntaa.

Shiatsu tarkoittaa kirjaimellisesti sormilla painantaa ja ensisijaisesti shiatsuhoito onkin lempeää painelua sormin, kämmenin ja peukaloin. Hoidossa käytetään lisäksi venytyksiä ja rotaatioita.

Shiatsu on miellyttävä ja rentouttava hoitokokemus, josta voi saada helpotusta mm. stressiin, unettomuuteen, niska-hartiaseudun jumeihin, selkäkipuihin ja ruuansulatusvaivoihin. Ennaltaehkäisevänä hoitona shiatsu on ihanteellinen koko kehon energiatasapainon ylläpitäjä tai kaikessa yksinkertaisuudessaan shiatsuhoito voi olla vain hemmotteluhetki arjen kiireessä.

Hoito tapahtuu lattialla, pehmeän futon-patjan päällä ja hoitoon on hyvä pukeutua väljiin ja mukaviin, mielellään luonnonkuituisiin vaatteisiin. Kehomme reagoivat hoitoon yksilöllisesti - yhdellä voi olo hoidon jälkeen olla energinen, toisella taas todella väsynyt. Tässä vaiheessa on hyvä kuunnella omaa kehoaan ja hoito kannattaakin ajoittaa niin että sen jälkeen on mahdollisuus hetken aikaa levätä ja ottaa rauhallisesti.

Olen valmistunut shiatsuhoitajaksi Suomen Shiatsukoulusta keväällä 2014. Sen jälkeen olen täydentänyt osaamistani shiatsun master opinnoilla ja täydennyskursseilla ja tällä hetkellä opiskelen Qi & Body shiatsua Galit Shavivin opissa. Olen lisäksi opiskellut anatomiaa ja fysiologiaa avoimessa ylipistossa ja suorittanut liikuntalääketieteen perusopinnot.

Teen hoitoja tiistaisin ja keskiviikkoisin sekä sopimuksen mukaan myös viikonloppuisin Espoon Tapiolassa, Akupunktioklinikan tiloissa.

Hoidon hinta on 65 € (sis. alv 24%)