Equibalance

Hyvä ratsastus on jatkuvaa osaamisen, ymmärryksen ja taitojen kehittämistä. Se on erehtymistä ja oivaltamista. Se on hevosen ja ratsastajan fyysisen ja psyykkisen tasapainon etsimistä ja kehittämistä.

Ratsastajan pyrkimys on kehittää hevosen tasapainoa fyysisellä tasolla parantaakseen sen kokoamisastetta ja samalla myös huomioida hevosen psyykkinen tasapaino, jotta se liikkuu mielellään ja suorittaa tehtävänsä kuuliaisena ja tyytyväisenä.

Voidakseen suoriutua sille asetetuista tehtävistä parhaalla mahdollisella tavalla, tarvitsee hevonen ratsastajan jonka keho ja mieli ovat tasapainossa.

Työkaluni parempaan ratsastukseen ovat:

Centered Riding

on mielikuviin ja ratsastajan kehonhallintaan perustuva opetusmenetelmä, jonka tavoitteena on auttaa hevosta liikkumaan rennompana, suorempana ja paremmassa tasapainossa. Centered Riding perustuu ymmärrykseen ratsastajan anatomiasta ja biomekaniikasta, kehon keskipisteen vaikutuksesta voiman ja suunnan hallitsemisessa sekä hengityksen, katseen ja mielen vaikutuksesta niin ratsastajan kuin hevosenkin kehoon. Centered Riding oppien mukaisesti "less is more" eli kun teemme oikein, pääsemme yleensä parempaan lopputulokseen vähemmällä tekemisellä.

Hevosen biomekaniikka

Tieto hevosen anatomiasta ja biomekaniikasta - siitä miten hevosen keho toimii, auttaa meitä ymmärtämään miten voimme oikeanlaisen liikunnan avulla parantaa hevosen hyvinvointia sekä pitää sen mahdollisimman terveenä kaikissa koulutusvaiheissa - nuoresta ratsusta senioriratsuun. On tärkeätä ymmärtää miten hevosen tulisi oikeaoppisesti liikkua, miten ja miksi työskentelemme kohti parempaa tasapainoa ja korkeampaa kokoamisastetta, mikä on erilaisten harjoitusten tarkoitus, milloin mitäkin harjoituksia käytetään ja miten ne oikeaoppisesti suoritetaan.

Hevonen hevosena ja oppimisteoria

Ymmärrys hevosen lajityypillisestä käyttäytymisestä ja oppimisteoriasta on tärkeä osa-alue hevosen koulutuksessa, ratsastuksessa ja yleensäkin kaikessa hevosystävämme kanssa kommunikoinnissa. Kun ymmärrämme miten hevonen saalis- ja laumaeläimenä käyttäytyy, ymmärrämme paremmin sen joskus typerärältäkin tuntuvaa käyttäytymista ja reagoimista. Kun ymmärrämme miten hevonen oppii - mitä olemme sille tietoisesti tai tahtomattamme opettaneet, vältymme monelta ristiriitatilanteelta ja sekä ratsastuksessa että hevosen käsittelyssä esiin tulevalta ongelmalta.

Shiatsu

on kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva hoitomuoto, joka rentouttaa kehoa ja mieltä, vähentää lihasjännityksiä, tasapainottaa kehoa sekä parantaa elimistön aineenvaihduntaa.

Ihannetilannehan luonnollisestikin olisi, että olisimme niin taitavia ratsastajia, että pystyisimme omalla ratsastuksellamme pitämään hevosen parhaassa mahdollisessa kunnossa; suorana, notkeana ja tasapainoisena. Mutta kuten kaikki tiedämme, totuus on yleensä toinen ja näin taitavaan ratsastukseen on useimmilla meistä vielä vähän matkaa. Shiatsun avulla voidaan täydentää hevosen ja ratsastajan kehon hyvinvointia, avata "jumeja" tai kaikessa yksinkertaisuudessaan vain tarjota hemmotteluhetki kiireen ja treenauksen lomassa.