top of page
about
IMG-20220810-WA0000_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

CENTERED RIDING

Centered Riding on amerikkalaisen Sally Swiftin kehittämä opetusmenetelmä, joka perustuu mielikuviin ja ratsastajan kehonhallintaan. Pyrkimyksenä on huomioida jokaisen ratsastajan keho yksilöllisesti - sen toiminta, liikkuvuus ja liikkumattomuus, vahvuudet ja heikkoudet - ja löytää sitä kautta kunkin ratsastajan paras mahdollinen tasapaino hevosen selässä.

Kun ratsastaja on ensin löytänyt tasapainoisen, hevosen liikkeeseen mukautuvan perusistunnan, on hänen helpompi jatkaa siitä eteenpäin eli oppia vaikuttamaan istunnallaan hevosen tasapainoon ja liikkeisiin.

Centered Ridingista hyötyvät kaikentasoiset ratsastajat: vähemmän ratsastaneet löytyvät ratsastukseensa selkeät ja yleensä myös kevyemmät avut, kun taas kokeneemmat ratsastajat saavat usein apua hevosen liikkeen parantamiseen tai vinouden korjaamiseen. Lähes poikkeuksetta huomaamme, kuinka vähemmällä tekemisellä voi saada edemmän aikaiseksi.

Olen II-tason Centered Riding –ohjaaja 17 vuoden kokemuksella ja pidän näihin oppeihin perustuvia istuntatunteja, jotka räätälöidään jokaisen oppilaan tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Täydellistä istuntaa emme tunnissa emmekä parissakaan pysty saavuttamaan, mutta jokaisen tunnin tavoitteena on tarttua yhteen tai kahteen epäkohtaan ja pyrkiä löytämään siihen ratkaisu - tavoitteena se ’täydellinen’ istunta. Opetukseni tavoitteena on auttaa jokaista ratsastajaa löytämään ne keinot, joilla he itse pystyvät korjaamaan omat virheensä.

Pidän myös teoriatunteja, kehonhallintatunteja ilman hevosta sekä 1-3 päivän istuntakursseja. Kurssien aikana ratsastustuntien lisäksi teemme paljon erilaisia harjoituksia ilman hevosta, etsien oikeita liikeratoja, suoruutta ja tasapainoa voidaksemme sitten helpommin toteuttaa samat asiat hevosen selässä.

Yksityistunnin hinta on 70 € (sis. alv 24%), lisäksi laskutan matkakorvauksen 0,30€/km. Kysy tarjousta kursseista!


 

bottom of page